Fondantkleur van het Jaar 2024

Op 3 november 2023 introduceerde FunCakes de Fondantkleur van het Jaar 2024: Chic Aubergine! Chic Aubergine is een warme, luxe en eigenzinnige kleur. De diepe tonen van Chic Aubergine geven ons een ontspannen, geliefd en geborgen gevoel. Taarten en andere lekkernijen gedecoreerd met deze kleur krijgen een unieke en stijlvolle uitstraling.

 

Ondersteund door de steunkleuren Rosé White, Vintage Purple, Mystic Turquoise en Tropical Orange vormt deze nieuwe Kleur van het Jaar ’24 het Boho Chic kleurenpalet. Samen met de aardse tinten van Tropical Orange en Mystic Turquoise geeft Chic Aubergine een mooie link naar de natuur, terwijl in combinatie met de warme, zachte paletten van Rosé White en Vintage Purple de kleur ruimte creëert om je hart te volgen.

 

Kleurexperts
Bij het bepalen van de Fondantkleur van het Jaar kijken onze kleurexperts naar trends en ontwikkelingen in de wereld. Wat verandert er in ons dagelijks leven? Ze kijken ook naar trends uit andere branches. We weten bijvoorbeeld dat de mode- en interieurindustrie altijd iets voorlopen op de taartdecoratie-industrie. Onze kleurexperts hebben al deze bevindingen geanalyseerd en gebruikt om nieuwe kleurentrends in taartdecoratie voor 2024 te voorspellen.