Van de keukentafel naar 8500m2 bedrijfsruimte: alles over NewCakes
Een paar feiten over NewCakes
Merken
0+
Team leden
0
& groeiende
Actieve landen
0+
Distributie locatie
0
Nederland, Verenigd Koninkrijk & Finland
Producten
0
Aantal producten per week
0

NewCakes vindt zijn oorsprong aan de keukentafel van onze oprichters Inge Zaagsma en Danny Nijboer. Daar startte Inge met het maken van taarten op bestelling en het geven van workshops. Met die oprechte passie voor taartdecoratie verzegeld in het DNA van dit bedrijf, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot marktleider in onze branche.

Deleukstetaartenshop
2003

Vanuit het geven van workshops ontstond in 2003 een kleine webshop, Deleukstetaartenshop, waar producten verkocht werden die in de workshops aan bod kwamen. Klein is de webshop echter al lang niet meer. Met een assortiment van zo’n 5000 artikelen is Deleukstetaartenshop dé specialist in bak- en taartdecoratieproducten geworden. Voor vele hobbybakkers in de Benelux is Deleukstetaartenshop het vaste adres voor het kopen van bakspullen, het vinden van inspiratie en het delen van tips met andere thuisbakkers.

CakeSupplies
2008

Deleukstetaartenshop werd een succes en NewCakes maakte de stap naar de zakelijke markt. In 2008 ontstond de groothandel CakeSupplies: de plek voor grootverbruikers, taartspeciaalzaken, hobbywinkels en ketens om hun bakassortiment in te kopen.

 

CakeSupplies opereerde toen al volledig online, iets wat voor groothandels in die tijd nog zeker niet gebruikelijk was. We boden ondernemers de services die we destijds vooral van consumentenwebshops kenden: een groot assortiment overzichtelijk weergegeven op een online platform, eenvoudig je winkelwagen vullen en je order snel geleverd krijgen, maar wel tegen aantrekkelijke groothandelprijzen.

 

CakeSupplies is exclusief distributeur van grote A-merken als FunCakes, Wilton en Renshaw en levert daarnaast nog zo’n 30 andere topmerken. Daarmee zijn we een echte one-stop-shop voor alle ondernemers in de taartdecoratiebranche.

FunCakes
2009

Bijna parallel aan het opstarten van CakeSupplies, kwam NewCakes in 2009 ook met een eigen merk. FunCakes was het antwoord op een zoektocht naar bakproducten van professionele kwaliteit voor thuisbakkers. De eerste kleuren fondant en marsepein en soorten bakmixen werden verkocht via Deleukstetaartenshop en CakeSupplies. Het bleek een succes: thuisbakkers zaten te wachten op het gemak, maar tegelijkertijd ook de kwaliteit die FunCakes met haar producten bood. Met die filosofie altijd in het vizier, werd het assortiment sinds 2009 zorgvuldig uitgebreid tot de 1000 producten die er nu van FunCakes bij webshops en winkels door heel Europa in de schappen liggen. FunCakes werd een A-merk in de taartdecoratiebranche en voor veel thuisbakkers een vast bakmaatje waar ze terecht kunnen voor producten, inspiratie en tips.

Overname door Dr. Oetker
2021

In januari 2021 werd NewCakes overgenomen door het internationale familiebedrijf Dr. Oetker. Deze overname betekende een stevige fundering om toekomstige plannen voor groei uit te blijven voeren. In ons pand in Wormer barstten we inmiddels uit de voegen, dus verhuisde NewCakes in dit jaar ook naar inmiddels haar derde locatie. In de zomer van 2021 kregen we op de nieuwe locatie in Amsterdam maar liefst 8500m2 tot onze beschikking, waarvan het overgrote deel magazijnruimte voor het enorme assortiment dat we inmiddels hebben opgebouwd.

 

Door de overname van Dr. Oetker kwamen ook de Deense webshop Bagetid en het Finse Confetti onder NewCakes te vallen. Daarnaast namen we in oktober 2021 de Create Better Group in de UK over. Zo werden o.a. The Cake Decorating Company en de groothandel Cake Craft Group deel van ons bedrijf en groeide NewCakes uit tot de grootste distributeur van taartdecoratieartikelen in Europa.

Kom meer te weten over onze bedrijfsonderdelen: