FunCakes heeft een nieuw logo

Februari 2021

Na 10 jaar trouwe dienst van het oude logo, heeft ons eigen merk FunCakes een nieuw logo gelanceerd. Het merk behoudt de herkenbare streepjes en knalroze kleur, maar krijgt met het nieuwe logo een volledig nieuwe look. Opvallend en verfrissend!

De vier cupcakes hebben plaatsgemaakt voor een roze toef waarin in een eigen ontworpen, unieke scriptletter de naam FunCakes geschreven staat. Het nieuwe logo zorgt voor betere zichtbaarheid en positionering op de verpakking en promotiemateriaal. De nieuwe huisstijl blijft herkenbaar maar is weer nieuw, fris en klaar om thuisbakkers weer jarenlang van bakplezier te voorzien.

 

Een nieuw logo betekent ook een nieuwe verpakking voor de bijna 1000 producten die het merk inmiddels telt. Om consistentie in de schappen te behouden, is er ook hier voor gekozen om de streepjes en het roze van de oude verpakking mee te nemen naar de nieuwe verpakking. Toch heeft de nieuwe verpakking een compleet nieuwe look. Met name doordat veel meer ruimte is vrijgemaakt voor een grote foto. Consumenten zien zo in één oogopslag waar het product voor bedoeld is en op welke verschillende manieren ze het product kunnen gebruiken.

Voor alle bakmixen en enkele andere verpakkingen betekende de rebranding bovendien hét moment om niet alleen het design, maar ook de verpakking zelf te herzien. Zo verschijnen de bakmixen straks in een nieuwe blokbodemzak. Deze zakken hebben een stevigere bodem, waardoor de producten strakker in de schappen geplaatst kunnen worden. Daarnaast is de 1kg zak smaller gemaakt, wat winkeliers de gelegenheid biedt de schappen effciënter in te delen. Om dezelfde reden is er ook voor gekozen om de hangtags van de suikerdecoraties te verkleinen.

 

De Deco Melts zijn als eerste verschenen in de nieuwe verpakking. Vanaf maart verschijnen de bakmixen in hun nieuwe verpakking, gevolgd door het fondant. In de komende maanden zullen we een steeds groter gedeelte van het assortiment zien omgaan naar het nieuwe design.

 

Wij zijn erg blij met deze verandering en hopen dat wederverkopers en thuisbakkers zich vertrouwd én verrast voelen door de nieuwe look.

 

Want FunCakes blijft FunCakes.