Fondantkleur van het Jaar 2023

Op 4 november 2022 introduceerde FunCakes de Fondantkleur van het Jaar 2023 Honey Gold. We zien het al in andere branches, maar nog niet in de taartdecoratiebranche. FunCakes zal jaarlijks een nieuwe Fondantkleur van het jaar uitbrengen. Zo maken ze thuisbakkers jaarlijks nieuwsgierig naar wat de nieuwe fondantkleur gaat zijn. Met Honey Gold kan elke thuisbakker een stukje liefde in de taart stoppen en is FunCakes het lichtpuntje na een hectische tijd.


Hi Honey!

Honey Gold is een warme, vergrijsde geeltint. Geel is een vrolijke, zonnige kleur die optimisme uitstraalt. De vergrijsde tint van de Honey Gold geeft de kleur rust. Honey/honing is onlosmakelijk verbonden met de bij en de honingbij staat symbool voor wedergeboorte, ordening en organisatie. Honing is zoet, een smaak die we associëren met zachtheid en positiviteit. Zo komen in de kleur Honey Gold een scala aan eigenschappen samen waar we na twee bittere Coronajaren naar smachten.

Daarnaast introduceert FunCakes vier ondersteunende kleuren: Red Earth, Urban Taupe, Old Rose en Teal Blue. Deze kleuren zijn ook allemaal vergrijsde tinten, die elk een verschillend effect hebben op de Honey Gold. Samen vormt deze reeks een aards kleurenpalet, een verwijzing naar het groeiende bewustzijn van mensen voor de wereld om ons heen.

Kleurexperts
FunCakes heeft het afgelopen jaar haar kleurexperts ingezet om de trends en ontwikkelingen uit verschillende branches te analyseren en op basis daarvan een voorspelling te doen voor de nieuwe kleurtrend in taartdecoratie voor 2023.

In deze hectische wereld zoeken we steeds meer naar verbinding. Samen zijn en samen de mooie kant van het leven vieren. En dat doen we natuurlijk met taart! Want met taart vier je de liefde. Met de Fondantkleur van het Jaar Honey Gold geef je een extra laag liefde aan je taart.