NewCakes steunt Het Ronald McDonald Kinderfonds met twinkelactiviteiten

NewCakes gaat dit jaar twinkelactiviteiten verzorgen voor de gasten van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds om gezinnen met langdurige zieke kinderen of kinderen met een beperking de tijd en ruimte te geven om weer tot elkaar te komen. Twinkelactiviteiten worden in de vakantiehuizen tijdens de (school)vakanties aangeboden aan hun gasten en zijn vrijblijvende activiteiten waarbij kinderen onder toezicht van ouders of zorghulp deelnemen. Met een cupcake bakworkshop en het decoreren hiervan met verschillende vrolijke sprinkles zorgen wij voor een creatieve middag vol kleur en fun.  Ook hopen wij dat de kleine en grote gasten van de Kindervallei een twinkeling in hun ogen krijgen van de geur en smaak van een versgebakken cupcake.

Het team van FunCakes begint met de twinkelingactivitet in De Kindervallei in Valkenburg, Limburg. De Kindervallei is gelegen in het heuvelachtige landschap van Valkenburg. Het gebouw is speciaal ontworpen als een kunstwerk, zodat het lijkt alsof gasten een andere wereld instappen. Naast De Kindervallei in Limburg  gaan er ook twinkelingactiviteiten gehouden worden in het Boshuus in Gelderland en de Hoeve in Friesland.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een ’thuis ver van huis’ aan ouders, broertjes en zusjes van zieke of gehandicapte kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Ook zijn er drie aangepaste vakantiehuizen waarbij gezinnen onbezorgd vakantie kunnen vieren. De huizen zijn zo ingericht en aangepast dat zorgintensieve kinderen en jongeren, die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, met hun gezin van een onbezorgde vakantie kunnen genieten.